Prachtig Putten

Putten en haar omgeving is prachtig en ligt op de Veluwe. Maak kennis met Putten en ontdek het mooie dorp omringd door heide, bossen, randmeren en polders. Maar voor sfeer ben je in Putten ook helemaal aan het juiste adres. Strijk neer op een gezellig terras, neem een kijkje in een bijzonder boetiekje, geniet van een proeverij, doe een workshop of slenter over de weekmarkt.

Zien & doen

Het dorp heeft diverse leuke plekken die je zeker niet mag overslaan. Landgoed Schovenhorst met speelbos, uitkijktoren en Arboretum valt zeker bij jong en oud in de smaak. Golfen, sterren kijken, een rondleiding in het stoomgemaal of een roadtrip met lunchpakket, Putten biedt volop keuze aan leuke activiteiten. Tevens is er een leuk aanbod van winkels te vinden waaronder woonwinkels.

Verder is Putten ook spraakmakend op het gebied van lekker eten. Of je kunt beter zeggen “smaakmakend”! Er zijn culinaire hoogstandjes te vinden in een exclusief restaurant maar ook een lekkere borrelhap in een gezellig eetcafé, een taartje in een Theehuis of een barbecue on demand. Kortom voor ieder wat wils!

Natuur

Het natuurschoon rondom Putten laat het hart van de natuurliefhebber geheid harder kloppen. De natuur is hier het hele jaar ronduit prachtig te noemen. In de winter staan frisse neuzen wandelingen en met een beetje geluk sleetje rijden en schaatsen op het programma. Sowieso zorgt de winter voor fotogenieke plaatjes. In het voorjaar ontluikt de natuur in vol ornaat en staat alles mooi in bloei. In de zomer is het in de koele bossen goed toeven. Er zijn leuke picknickplaatsen! Het najaar met haar gevarieerde kleurenpalet is echt “schilderachtig” te noemen. Fietsen en wandelen kun je hier het hele jaar! Er zijn talloze fietsroutes uitgezet met diverse afstanden. Het wandelnetwerk is enorm met onder meer prachtige bospaden. Een wel heel bijzondere ervaring is de Schemerwandeling waarbij je zoek gaat naar wild. Ook de Klompenpaden, routes over het boerenland, zijn aan te bevelen.

Strand

Zwemmers en zon genieters kunnen terecht op de verschillende zandstrandjes van Strand Nulde. Kinderen spelen naar hartenlust met de diverse spel- en speelvoorzieningen, speel een potje volleybal of kies voor een leuke watersport.
De verschillende kiosken bieden hapjes en drankjes aan en op het speciale evenemententerrein is regelmatig iets bijzonders te doen. Met al deze voorzieningen en de aanwezigheid van een jachthaven, camping en een hotel is er altijd wel wat te beleven.

Fietsen

Putten is een hele goede plek om je fietstocht over de Veluwe te beginnen. Al fietsend kom je door een uitgestrekt poldergebied of juist het afwisselende bos. Je komt langs gezellige dorpjes en ontdekt bijzondere en unieke plekjes.

Wandelen

In Putten en omgeving zijn veel wandelroutes uitgezet. Loop bijvoorbeeld één van de mooie bosroutes of laat je verrassen door het landschap tijdens het wandelen van één van de klompenpaden.

Winkelen

Het gezellige winkelcentrum is bezaaid met leuke en bijzondere winkels. Naast de bekende ketens vind je hier veel lokale ondernemers. Van hippe modezaak tot luxueuze woonwinkel en heerlijke delicatessenzaak, de diversiteit is reuze.

Met kinderen

Glijden in de wildwaterbaan bij het zwembad, hutten bouwen in het speel- en klimbos op Landgoed Schovenhorst of een speurtocht in het centrum. Er is van alles te beleven in Putten. Wat kies jij?

Bij mooi weer ga je natuurlijk lekker naar buiten. Je kunt je eigen veggies plukken in de Pluktuin en daarna de gezinsfietsroute fietsen. Tijdens het fietsen kom je langs leuke plekken waar je even kunt afstappen om een bezoekje te brengen aan de schaapskooi of de bos toren! Is het wat slechter weer? Ook dan zijn er genoeg mogelijkheden. Je kunt gaan bowlen of een balletje slaan op de overdekte minigolf baan. Sluit jij ook de dag af met een heerlijke pannenkoek of een lekker ijsje?

 

Kortom je zult je in en rondom Putten niet snel vervelen!