Strand

Texel is het grootste Waddeneiland van Nederland. Het eiland is gemiddeld 8 km breed en 20 km lang en heeft daarmee een oppervlakte van ongeveer 170 km². Texel heeft fantastische stranden. Ruim 30 kilometer hagelwit zandstrand ligt op u te wachten! Maak een heerlijke strandwandeling, laat de wind door je haren wapperen of geniet van het zonnetje. Ieder seizoen heeft het Texelse strand zijn eigen gezicht, maar altijd is het genieten.

Veilig zwemmen

Op een groot aantal strandslagen op Texel wordt ’s zomers strandbewaking ingezet. Goed opgeleide badmeesters zorgen ervoor dat u veilig kunt zwemmen in de gemarkeerde gedeeltes.

Wandelen

Texel is een paradijs voor wandelaars. Wandelen op Texel betekent genieten van rust en ruimte in de vrije natuur. Op Texel zijn meerdere wandelroutes voor jong en oud. Ontdek al wandelend het bos, de duinen en het strand van Texel. Geniet van de ongerepte natuurpaden of kies juist voor verharde wegen door de mooiste natuur. Geniet van de stilte van de Waddendijk of wandel gezellig langs de leukste winkels en terrasjes in een van de zeven dorpen op Texel. Kom vogels kijken in natuurgebied De Schorren. Luister naar de geluiden van de eidereenden, grutto’s en zilvermeeuwen. Te voet Texel verkennen is echt genieten!

Fietsen

Fietsen is voor veel Nederlanders een favoriete activiteit. Heerlijk ontspannen genieten op de fiets. Texel is het fietseiland bij uitstek. Met ruim 140 kilometer aan fietspaden komt u langs duin, bos en strand. Ontdek de ongerepte natuur. Rustgevend alleen of met de hele familie. De fietsroutes brengen u langs de mooiste plekjes van Texel. U kunt uw eigen fiets meenemen of een fiets huren bij een van de vele fietsverhuurders op het eiland. Bent u sportieve fietser? Ontdek dan de uitdagende ATB-route dwars door het Dennenbos.

tandem

Parachutespringen

Parachutespringen staat bij veel mensen op de bucket list: ‘Dat wil ik minstens één keer in mijn leven hebben gedaan!’ Dat is niet zo gek, want een parachutesprong is een intense en onvergetelijke ervaring…

 

Waar Postweg 128, De Cocksdorp
Kosten tandemsprong vanaf €199,-
Website paracentrum Texel

Rondvluchten

Bekijk Texel ook eens vanuit de lucht! Tessel Air organiseert rondvluchten voor jong en oud. U kunt kiezen uit een vlucht van 15, 30, 45 of 60 minuten waarbij u vaak ook zelf even mag vliegen…

 

Waar Postweg 128, De Cocksdorp
Kosten rondvlucht vanaf € 49,50
Website Tessel air

tessel air